Afbeelding invoegen
Foto's: Ernst Jan Coppejans
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
 
WAT IS MY RED LIGHT?
 
My Red Light schrijft geschiedenis als het eerste Nederlandse sekswerkers collectief waarin de sekswerkers gezamenlijk én onafhankelijk ramen verhuren.

Wij zij er voor mannen, vrouwen, transpersonen en alles daar tussenin. Daarbij vinden we het belangrijk een goede, gezonde en veilige werkplek te bieden voor alle sekswerkers en hun klanten. My Red Light is verantwoordelijk voor alles, van de inrichting tot de bedrijfsvoering. Dit alles is ontwikkeld vanuit de ervaringen van sekswerkers.

Sinds mei 2017 verhuren wij 14 ramen, verdeeld over 4 panden op de Amsterdamse Wallen waar sekswerkers eigen baas zijn.
 
We hebben de beste en veiligste werkplekken gecreŽerd in de markt. De winst die gemaakt wordt met de verhuur van kamers vloeit direct terug naar projecten om de positie van sekswerkers te verbeteren. Dit doen we bijvoorbeeld door het organiseren van workshops op het gebied van gezondheid en ondernemerschap.
 
Vanwege het stigma op sekswerk is de toegang tot zakelijke dienstverlening voor sekswerkers en seksbedrijven vaak beperkt. Omdat sekswerk een legaal beroep is, vinden we dat sekswerkers dezelfde rechten en dezelfde toegang tot zakelijke dienstverlening moeten hebben als iedere andere ondernemer. Daar maken we ons hard voor. Als collectief sta je samen sterker dan alleen.
 
Voor My Red Light ben ik woordvoerder en bestuursvoorzitter.
 
Wil je meer informatie over My Red Light?
Kijk op deze site: http://myredlight.nl/nl/
 
My Red Light krijgt dagelijks verzoeken voor interviews, tv, en andere media. Wij werken maar zelden mee aan interviews of andere media-uitingen. 
Onze organisatie is klein, en wij hebben geen tijd en geld om op alle verzoeken in te gaan.
De interviews waar we wel aan meewerken, plaats ik hieronder.
 
De Spaanse krant El Pais publiceerde dit artikel: http://elpais.com/internacional/2017/08/26/mundo_global/1503744631_419068.html
 
 Hier de Engelse versie:http://elpais.com/elpais/2017/08/28/inenglish/1503919322_472902.html
 
 
De NY Times: http://www.nytimes.com/2017/08/14/world/europe/amsterdam-netherlands-prostitute-cooperative.html?mcubz=1
 
Lees hier een artikel uit The Guardian van 16 mei 2017: http://www.theguardian.com/cities/2017/may/16/amsterdam-mayor-brothel-prostitutes-new-model
 
AT5 na de openinghttp://www.at5.nl/artikelen/168963/gemeentebordeel-gaat-bijna-open-sekswerkers-bepalen-hier-alles-zelf
 
 
Kort interview BNR: http://www.bnr.nl/radio/roelof-hemmen/10323403/19-mei-ernst-kuipers-my-red-light-en-johan-goossens